Het manifest

Veel te lang hebben we zelf beslist wat goed zou zijn voor de mensen. Vandaag draaien we die knop om. De verhalen van Yasmine, Alain, Jens en zoveel anderen inspireren ons, zetten ons aan tot actie en geven vooral moed. Ze tonen namelijk dat een deel van de oplossing voor de uitdagingen van morgen al is gevonden, door ze met positiviteit aan te gaan.

Mensen maken het verschil. We kiezen ervoor om slogans in te ruilen voor een echte toekomstvisie. We geloven in mensen die dagelijks voor hun buurt en omgeving het verschil maken. Het zijn net die oplossingen van morgen die alle kansen moeten krijgen. Middenveld, burgers, vrijwilligers, nieuwe inwoners en politici zoeken naar nieuwe manieren om de samenleving vorm te geven. We geloven dat het samen kan.

We geloven dat inspraak, lokale besluitvorming en de vinger aan de pols een noodzakelijke combinatie zijn om iedereen in onze samenleving te laten meetellen. Verkiezingen zijn een essentiële tussenstop in een democratie, maar ze zijn geen garantie op beleid waar we allemaal beter van worden.

Vlaams-Brabant, en bij uitbreiding Vlaanderen, is een regio die voor stevige uitdagingen staat maar ook een enorm potentieel heeft. Onze regio staat onder druk, want ze is een draaischijf voor het hele land.

Met slimme mobiliteitsoplossingen proberen mensen hun deel van de oplossing aan te reiken. Pendelaars grijpen naar de fiets als antwoord op de files en milieuverontreiniging. Investeringen in openbaar vervoer, autodelen en het verstandig inplannen van bedrijven en nutsvoorzieningen moeten ertoe leiden dat iedereen vlotter kan bewegen. Vandaag bewegen we niet meer en worden we in de auto geduwd.

De kracht en het enthousiasme van vrijwilligers is onmisbaar in onze maatschappij. Mantelzorgers, sportcoaches, naschoolse kinderopvang, huiswerkbegeleiding. Het zijn slechts enkele voorbeelden van vrijwilligerswerk die onze levenskwaliteit geweldig verbeteren. De inzet voor en door mensen mag echter niet gezien worden als vanzelfsprekend. Vrijwilligers zijn de ultieme uiting van een warme maatschappij en dat moeten we koesteren.

Ook zorg voor mensen is een topprioriteit. Investeren in organisaties en mensen die een verschil maken voor hun omgeving zorgt voor meer levenskwaliteit. Uiteindelijk willen we allemaal gezonde kinderen en flinke, zelfstandige ouderen. Op gezondheid mogen we nooit besparen.

Mensen die elke dag uitdragen wat anders en beter kan, die maken het verschil.

Het kan zonder slogan.

Klik op de foto's en deel op Facebook of Twitter

Deel op Facebook

Deel op Twitter

image

Deel op Facebook

Deel op Twitter

image

Deel op Facebook

Deel op Twitter

image

Deel op Facebook

Deel op Twitter

image

Het kan zonder slogan in jouw gemeente of stad.